Home
Stichting Wildervanck - Wildervank
Margaretha Hardenberg
Cultuurcentrum
kleine
 concerten
presentaties
recepties
lezingen
tentoonstellingen
trouw en rouw
etc. etc.
Beheerteam Wildervank
Wildervank, 13 december 2010

Beheerteam Wildervank draagt vrijwilligersprijs over aan Stichting Wildervanck-Wildervank

www.parkstadveendam.nl, 13 december 2010 20:00 - Henk Drenth

VRIJWILLIGERPRIJS - Beheerteam Wijk- en Buurtbeheer Wildervank draagt gewonnen vrijwilligersprijs over aan Stichting Wildervanck-Wildervank

Margaretha Hardenbergkerk, Wildervank 11 december - Tijdens de kerstmarkt in de Margaretha Hardenbergkerk is zaterdag een gewonnen vrijwilligersprijs door Wijk- en Buurtbeheer Wildervank, tijdens 'Helden om de hoek', overgedragen aan de Stichting Wildervanck-Wildervank.

Op 30 november kreeg het beheerteam de prijs van 250 euro door burgemeester Meijerman overhandigd. Vooraf was er al het idee om een gewonnen prijs door te geven aan Wildervanck-Wildervank, vanuit de gedachte dat deze stichting er meer aan heeft dan het beheerteam zelf. Het kan in worden gezet voor restauratie en behoud van het voormalige kerkgebouw als monument.

De doelstelling van de stichting is niet alleen om het gebouw te behouden als monument, maar ook om er een nieuwe invulling aan te geven voor de gemeenschap. Het gebouw is bij uitstek geschikt voor het geven van concerten vanwege de geweldige akoestiek. Naast concerten worden er tentoonstellingen, recepties e.d. gegeven en kan er getrouwd worden. Daarnaast is het gebouw beschikbaar gesteld voor uitvaarten.

De sfeervolle kerstmarkt was een mooie gelegenheid om de prijs over te dragen. De cheque werd overhandigd door de voorzitter Henk Biemold aan voorzitter Harry Hartsema van de stichting.

De kerstmarkt werd ook op vrijdag gehouden en op beide dagen werd het goed bezocht. Voor de organisatie was er een samenwerkingsverband tussen de Stichting Wildervanck-Wildervank, de ondernemersvereniging en het Wijk- en Buurtbeheer. De deelnemers waren de plaatselijke ondernemers, hobbyisten die iets van hun kunnen vertoonden en lokale organisaties. Ook de kerstman had de kerstmarkt aangedaan.

Het was erg sfeervol en uiteraard waren er diverse lekkernijen. In het midden van de kramen was een grote tafel neergezet. De ambiance in de kerk paste er perfect bij. Buiten was het bij vlagen regenachtig, binnen was het er goed toeven.

Het geheel werd muzikaal omlijst door De Zingende Vrouwen Van Nu op vrijdag en door het Accordeonorkest Fresco op zaterdag. Onder het licht van de grote kroonluchter brachten zij de bekende kerstliederen, maar ook andere uitvoeringen. Medewerking aan het accordeonorkest werd verleend door xylofoniste Linda Engels. De combinatie gaf een mooi accent aan de uitvoeringen.

Een leerlinge en een kleindochter van de leidster Toos Hidding-Smit van het accordeonorkest gaven ook samen een optreden. Karolien op accordeon en kleindochter Britt op viool lieten horen dat ze het muzikale stokje goed oppakten. Het samenspel van de twee meisjes werd zeer gewaardeerd door het publiek.
ANBI - K.v.K. 41015563
NL73 INGB 0660 3227 14
© 2008-2020 Stichting Wildervanck - Wildervank