Home
Stichting Wildervanck - Wildervank
Margaretha Hardenberg
Cultuurcentrum
kleine
 concerten
presentaties
recepties
lezingen
tentoonstellingen
trouw en rouw
etc. etc.
Veenkoloniaal Symfonie Orkest
Wildervank, 8 november 2010

Open repetitieavond Veenkoloniaal Symfonie Orkest

  www.parkstadveendam.nl, 8 november 2010


REPETITIEAVOND - Op 30 maart van dit jaar vond de presentatie plaatst van de stichting Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO). Het concept voor een orkest met als deelnemers een combinatie van professioneel opgeleide musici aangevuld met talentvolle amateurs en een programma met zowel aandacht voor het klassieke, romantische repertoire als musical- en filmmuziek sprak aan.Inmiddels zijn er grote vorderingen gemaakt bij de samenstelling van het orkest. De audities hebben geleid tot op dit moment 51 orkestleden, afkomstig uit de Veenkoloniën en wijde omgeving.
Gerepeteerd wordt er iedere zondagavond in de Margaretha Hardenbergkerk in Wildervank o.l.v. dirigent en artistiek leider Lubertus Leutscher en wordt toegewerkt naar het eerste optreden van het orkest tijdens een feestelijk nieuwjaarsconcert op 15 januari 2011 in de grote kerk in Wildervank.


Verder staan er concerten op het programma voor de opening van het NS-station in Veendam, de Night of the Proms in Stadskanaal en optredens in het Theater Geert Teis en het cultuur en congrescentrum vanBeresteyn in Veendam.
Afgelopen zondag was er voor belangstellenden een open repetitieavond in de Margaretha Hardenbergkerk om alvast een voorproefje te nemen op het première- concert in januari.
ANBI - K.v.K. 41015563
NL73 INGB 0660 3227 14
© 2008-2020 Stichting Wildervanck - Wildervank