Wildervank, 5 november 2012

Inbraak in de Margaretha Hardenbergkerk

De Margaretha Hardenbergkerk, onlangs nog positief in het nieuws door de goede vorderingen van de restauratie en de opbrengst van de Lions Gala-avond heeft nu een forse tegenvaller. Onverlaten hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in de kerk. Hierbij is een kostbare kroonluchter, zie bijgaande foto's, gestolen. Daarnaast werden van de in de kerk met de restauratie bezig zijnde aannemer Blokzijl gereedschap en een kachel meegenomen. Tevens werden bliksemafleiders het slachtoffer.

Het stichtingsbestuur is hierdoor erg teleurgesteld. Men hoopt dat de foto's kunnen bijdragen aan het opsporen van de waardevolle kroonluchter. In de ter zijner tijd opgeknapte kerk zou deze weer een markante plaats moeten innemen.