Wildervank, juni 2012

Opknapbeurt kerkhof Margaretha Hardenbergkerk

De langetermijnsweersvoorspelling (mooi woord voor Scrabble) ziet er redelijk goed uit !

Zaterdag zou het wel eens heel mooi werkweer kunnen zijn. En wanneer we dan opnieuw met zo’n mooie groep mensen als de vorige keren aan de slag zouden kunnen op het kerkhof rond de oude kerk, zou dat geweldig zijn.

Van de werkzaamheden is een mooi verslag te vinden op ParkstadVeendam.nl. De werkelijke resultaten zijn ook al goed te herkennen bij de graven. Dat geeft wel voldoening. Maar er is nog genoeg schoon te maken, aan te vullen of te verven. Dus heel graag weer tot ziens aanstaande zaterdag van 9 tot 12. Natuurlijk zorgen wij dan voor de broodnodige koffie.

Meat Loaf

De 28 deelnemers zijn zover om het podium op te gaan !

De theaterproductie ‘Meatloaf’ met twee top spelers, een vierstemmig koor en een begeleidende rockband en fantasievol decor beleefde haar première op zondagmiddag 29 april j.l. in het Cultuurcentrum vanBeresteijn te Veendam.

‘Meatloaf’ is een theatervoorstelling van de Stichting Met Meer Cultuur met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door twee piepjonge opkomende acteurs (Els Vegter, 18 jaar en Martijn Mulder, 19 jaar).

Onder regie van Astrid Warntjes zetten deze spelers verbluffend acteerwerk neer. Ook zal een vierstemmig koor onder leiding van de dirigent Rens Koldenhof de prachtige nummers van Meatloaf zingen. Dit koor wordt begeleid door een live rockband Nice Company.

Tussentijds is de decorgroep van MMC aan de slag gegaan met het ontwerp van een passend, abstract en sensationeel decor. Al deze factoren bij elkaar zorgen voor een sterk theaterstuk met prachtig live muziek wat zeker waard is om te bezichtigen.

MMC organiseert met het project enkele eenmalige voorstellingen in de Provincie
en mogelijk daarbuiten.

Zondag 8 juli

Zandmandala en Lamadans

Sera-Klooster European Peace Tour

Zandmandala – Een Tibetaans boeddhistische traditie die vergankelijke natuur van de dingen symboliseert. Volgens de boeddhistische visie zijn alle materiële dingen van voorbijgaande aard en een mandala van zand is daar een voorbeeld van. Nadat een zandmandala met ceremonies en veel toewijding is voltooid, wordt het daarna ook altijd weer ceremonieel vernietigd. Elk aspect van de mandala heeft een betekenis. Alleen al een glimp opvangen van de mandala zal al een positieve indruk op de geest achterlaten.

Lamadansen – De Tibetaanse kloostertraditie vond zijn oorsprong in de vroegste Boeddhistische beoefening. De grote meesters gaven hun kennis van de heilige wezens door aan hun leerlingen door middel van beweging.

In kleurrijke kostuums met indrukwekkende maskers bewegen monniken met een groot gevoel voor evenwicht over het podium, daarbij begeleid door klanken van Tibetaanse instrumenten. Met iedere lamadans wordt een verhaal uitgebeeld, zoals bijvoorbeeld de strijd tussen goede en kwade krachten.

Wildervank – Negen monniken van het Sera Klooster, Zuid India, leggen op maandag 9 en dinsdag 10 juli een zandmandala en geven op dinsdag 10 juli een voorstelling Lamadansen in de Margaretha Hardenbergkerk

De negen monniken van het Sera Klooster vormen een groep voor de Sera Monastery European Peace Tour. Zij zijn op tournee door Europa van september 2011 tot en met augustus 2012. Het doel van de tour is het promoten van de Tibetaanse cultuur, interreligieuze dialogen en ontmoetingen. Zo wil men helpen om vrede en geluk in de wereld te brengen, en ook geld inzamelen om het Sera Klooster te helpen.

Maandag 9 juli:

09.00 - 12.00 zandmandala
12.00 - 15.00 Pauze
15.00 - 18.00 zandmandala
18.00 - 20.00 Pauze
20:00 - 21:00 zandmandala

Dinsdag 10 juli:

09.00 - 12.00 zandmandala
11.00 - 12.00 Afbreken zandmandala (Groots feest)
20.00 - 22.30 Lama Dans, toegang € 7,50

Iedereen is tijdens het leggen van de zandmandala welkom in om het proces te volgen.
Tijdens het zandmandala leggen zal een tolk aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.
Voor meer informatie www.seratour.org.