Home
Stichting Wildervanck - Wildervank
Margaretha Hardenberg
Cultuurcentrum
kleine
 concerten
presentaties
recepties
lezingen
tentoonstellingen
trouw en rouw
etc. etc.
E-Nieuwsbrief 2, jaargang 6
Wildervank, oktober 2013

Mode Déjà-Vu

In 1974 is de Stichting Mode 1900-1950 ontstaan op initiatief van enkele leden van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen uit Veendam. De kleding vanaf 1900 werd getoond op soms humoristische wijze met verwijzing naar het leven uit die tijd.

Na een succesvolle periode van 36 jaar werd in 2010 besloten de stichting op te heffen. Na het stoppen van de shows kwam toch weer het zinnetje uit de oude flyer naar boven: Te mooi om dàt in de kast te laten hangen.

Daarop heeft een aantal enthousiaste mensen in 2011 besloten de shows weer te starten in aangepaste vorm onder de naam:

Mode Déjà-Vu

We gaan terug naar de tijd van onze voorouders en tonen de kleding die gedragen werd in alle rangen en standen van de bevolking. Door schenkingen is er een waardevolle authentieke collectie dames-, heren- en kinderkleding ontstaan. Naast het showen worden er gedichtjes voorgelezen en verhalen verteld, zo wordt het verleden tot leven gebracht. De show wordt muzikaal begeleid door een pianiste.

De modeshow wordt gehouden op vrijdagavond 18 oktober in de Margaretha Hardenbergkerk.

Aanvang 20.00 uur
Entree € 5,-
ANBI - K.v.K. 41015563
NL73 INGB 0660 3227 14
© 2008-2020 Stichting Wildervanck - Wildervank