Wildervank, december 2014

Nieuwjaarsconcert

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher luidt zondagavond 4 januari het nieuwe jaar in met luisterrijke wereldberoemde meesterwerken uit de muziekgeschiedenis.

Met medewerking van Elke Ahillen, sopraan uit Duitsland, voert het orkest u onder andere mee in de wereld van de opera, operette en polka van weleer. Ook temperamentvolle werk zoals: ‘España Cañí’ welk u ongetwijfeld zult herkennen, zal met passie en vuur worden uitgevoerd.

Tevens zal het VKSO een deel van het nog onbekende werk ‘Pallas en Athene’ voor strijkers van de in de vergetelheid geraakte Veenkoloniale componist Cornelis Dopper, voor u uitvoeren. Een componist die het verdiend om herontdekt te worden. Een hartverwarmend programma op deze koude winteravond dat geheel volgens traditie zal worden afgesloten met de ‘Radetzky Mars’ van J. Strauss sr.

• Carmen Suite no.1
    G. Bizet

• 'Hor, ich Cymbalklänge' uit 'Zigeunerliebe', soliste Elke Ahillen
    F. Lehár